cross4 000      Amagun's heliga birmor

 

Våra katter födda 2001 - 2010        Uppfödning från 2005 - 2010


Vår första katt Kiara skaffade vi i april 2001. Hon var en brunsköldmaskad birma. Redan nästa år i maj 2002 var det dax för nästa katt. Denna gång blev valet en blåtabbymaskad hona med namnet Amazing Amanda från S*Kundalini´s birmauppfödning.

Det gick några år, närmare bestämt till år 2005 och det började bli jobbigt med att båda katterna löpte. Vi fundera på om vi skulle sterilisera någon eller båda katterna. Det blev så att Amanda fick vara fertil och sökande efter en lämplig kavaljer började. Det blev en del sökande på internet men till slut hittade vi Amandas första kavaljer.

Parningen lyckades första gången och första kullen föddes i maj 2005. I och med detta startade vår uppfödning trots att vi inte hade något stamnamn.

Det blev 2 stora fina pojkar.

Året därpå 2006 blev det ingen kull trots flera försök hos 2 olika hannar.

Vi har 4 st honkatter varav 1 fertila hona Amanda som nu haft sin 5:e och sista kull. Vi har sparat 2 honor efter Amanda men ingen av dessa är fertila nu. Det var meningen att Signe skulle efterträda Amanda men i samband med kejsarsnittet vid hennes enda kull kastrerades hon.

Klicka på länken för att se bilder på tidigare birmor vi haft.

 

cross5 000